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Registros recuperados : 6 | |
1. | | OLIVEIRA, C. R. S. de; SILVA, F. B.; FELINTO FILHO, E. F.; MENDONÇA JÚNIOR, A. F. de; PONTES, G. M. de; LEAO, P. C. de S. Correlation and path analysis of traits contributing to fruit yield in grapes BRS Tainá grafted onto different rootstocks. In: INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON GENETICS AND PLANT BREEDING, 4., 2022, Campos dos Goytacazes. How has plant breeding contributed to food security? Campos dos Goytacazes: UENF, 2022. p. 6. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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2. | | FRAGA, A. P.; MENDONÇA JÚNIOR, A. F. de; GALVÃO, R. J. D.; LUCENA, J. A. de; RANGEL, A. H. do N. Composição química e digestibilidade in vivo do feno de maniçoba (Manihot maracassensis) por ovinos SDR. In: CONGRESSO NORDESTINO DE PRODUÇÃO ANIMAL, 4.; SIMPÓSIO NORDESTINO DE ALIMENTAÇÃO DE RUMINANTES, 10.; SIMPÓSIO DE PRODUÇÃO ANIMAL DO VALE DO SÃO FRANCISCO, 1., 2006, Petrolina. Anais... Petrolina: Sociedade Nordestina de Produção Animal; Embrapa Semi-Arido, 2006. Seção Manejo e nutrição de ruminantes.4 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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3. | | OLIVEIRA, C. R. S. de; SILVA, F. B. da; FELINTO FILHO, E. F.; ARAÚJO, R. R.; MENDONCA JUNIOR, A. F. de; LEAO, P. C. de S. Influência de porta-enxertos no vigor e fertilidade de gemas de videiras BRS Melodia no Vale do São Francisco. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FRUTICULTURA, 27., 2022, Florianópolis. Valorização da ciência brasileira para a produção de frutas: anais. Florianópolis: SBF: Epagri: UDESC: UFSC: Embrapa, 2022. p. 1167-1169. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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6. | | MESQUITA, H. C. de; FREITAS, F. C. L. de; FREIRE FILHO, F. R.; SILVA, K. de S.; LINHARES, C. M. de S.; MENDONÇA JUNIOR, A. F. de. Seletividade e eficácia de herbicidas em cultivares de feijão-caupi (Vigna unguiculata (L.) Walp.). In: CONGRESSO NACIONAL DE FEIJÃO-CAUPI, 3., 2013, Recife. Feijão-Caupi como alternativa sustentável para os sistemas produtivos familiares e empresariais. Recife: IPA, 2013. p. 1-5. CONAC 2012. Disponível em: http://www.conac2012.org/resumos/pdf/185a.pdf. Acesso em: 06 ago. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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Registros recuperados : 6 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
10/10/2022 |
Data da última atualização: |
13/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CARVALHO, G. G. P. de; ARAUJO, G. G. L. de; ZANINE, A. M.; PINHO, R. M. A.; FERREIRA, D. de J.; MACEDO, A. J. da S.; ALVES, J. P. |
Afiliação: |
ANA PAULA MAIA DOS SANTOS, UFPB; EDSON MAURO SANTOS, UFPB; JULIANA SILVA DE OLIVEIRA, UFPB; GLEIDSON GIORDANO PINTO DE CARVALHO, UFBA; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; ANDERSON MOURA ZANINE, UFMA; RICARDO MARTINS ARAÚJO PINHO, UFMA; DANIELE DE JESUS FERREIRA, UFMA; ALBERTO JEFFERSON DA SILVA MACEDO, UFPB; JOYCE PEREIRA ALVES, UFPB. |
Título: |
Effect of urea on gas and effluent losses, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn(Zea mays L.) silage. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de la Facultad de Ciencias Agrarias UNCuyo, v. 53, n. 1, p. 309-319, 2021. |
ISSN: |
1853-8665 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We evaluated the effects of urea addition on gas and effluent losses, fermentation profile, microbial populations, aerobic stability and chemical composition of corn silages. A completely randomised design with five levels of urea (0, 0.5, 1.0, 1.5, and 2.0% based on dry matter) and five replicates was used. A decreasing linear effect of urea levels on effluent losses in corn silages was observed. In parallel, an increasing linear effect of urea levels on pH, increasing from 3.49 to 4.12 in silages without urea in relation to silages with the maximum urea level, was also observed. Urea addition improved the aerobic stability of the silages, with 62 h for the silages without urea and from 90 to >96 h for the silages with urea. Based on the results of the principal components, two groups (I and II) could be distinguished. The most discriminating variables in group I were dry matter (-0.9), pH (-1.2) and lactic acid bacteria (-0.9), while in group II, effluent losses (1.0), ethanol (1.0), acetic acid (0.8) and gas losses (0.8) were most important. The use of urea at inclusion levels of around 2% in corn silage reduced gas losses, improved the nutritive value and promote the aerobic stability of silages. |
Palavras-Chave: |
Aditivos para silagem; Bactérias lácticas; Composição química da silagem de milho; Leveduras. |
Thesagro: |
Ácido Lático; Milho; Silagem; Uréia; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Corn; Lactic acid; Lactic acid bacteria; Silage; Silage additives; Silage effluent; Yeasts. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1147230/1/Effect-of-urea-on-gas-and-effluent-losses-microbial-populations-aerobic-stability-2021.pdf
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Marc: |
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Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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